Beroepsverenigingen

Opleiding

 Ik ben geregistreerd als kinesioloog bij de LVNT.

Opleiding  

  • Touch for Health,
  • Kinesiologie 
  • Totaalbalans  (HBO niveau, 3 jarig, Dedemsvaart)

 

Daarnaast heb ik veel aanvullende cursussen, workshops en bijscholingen gevolgd gevolgd op het gebied van voedingsleer, kruidenleer, orthomoleculaire kennis, coaching, healing, massage en meditatie. Deze gebruik ik als tool in de Kinesiologie.

Naast mijn vakgerichte diploma’s ben ik ook in het bezit van het diploma medische basiskennis en psychische basiskennis (CIPION).

Jaarlijks volg ik vakgerichte aanvullende studies, bijscholingen, intervisies, workshops, cursussen e.d. om  de kwaliteit van mijn dienstverlening te kunnen waarborgen en nog verder te verbeteren. 

Beroepsvereniging

Praktijk voor TotaalBalans is aangesloten bij de LVNT, de landelijke vereniging voor natuurgeneeskundige therapeuten.

De Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten, de LVNT, is een beroepsvereniging die kwaliteit en vertrouwen belangrijk vindt. Het is een vereniging waar therapeuten met meer dan 25 verschillende werkvormen zich thuis voelen. Wat deze werkvormen verbindt is dat de LVNT-therapeut leeft en handelt vanuit een fundamenteel vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens. Dit is de natuurgeneeskundige basis waarop een LVNT therapeut cliënten steunt in hun ontwikkeling en heelwording. Vanuit deze grondhouding biedt de LVNT ondersteuning aan therapeuten, en is zij een kwaliteitskeurmerk voor cliënten en zorgverzekeraars. Meer dan 40 zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk door LVNT therapeuten gegeven consulten. 

De therapeuten van de  LVNT voldoen aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Ze beschikken over veel kennis en de nodige ervaring en functioneren minimaal op HBO niveau.

Andere inschrijvingen

RBCZ,  Het HBO register beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg.

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.
RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

Therapie van therapeuten die zijn aangesloten bij de RBCZ wordt vaak deels vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Je eigen risico wordt dan niet aangesproken.

 

SCAG   De geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg.

De SCAG staat voor de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg.

Therapeuten die aangesloten zijn bij de SCAG bieden hun cliënten een zorgvuldige en deskundige begeleiding bij klachten. Ze voldoen hiermee aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), en dragen bij aan de kwaliteit van zorg.

 

AGB-register      Het identificerende register in de zorg

KvK  (Kamer van Koophandel)     Inschrijfnummer  02100912

BTW ID nr      NL 001436091B19

Ga naar de inhoud