Burnout en stress gerelateerde klachten

Stress gerelateerde klachten

Zowel op het werk en in de privé situatie kunnen mensen ziek worden en uitvallen door stressvolle situaties. Wordt je ziek door situaties op het werk dan noemen we het Burnout. Ontstaan er stressvolle situaties in de privé sfeer waardoor je overbelast raakt, dan noemen we het overspannen zijn.

Je fysieke en psyche kennen echter dat onderscheid niet. Er is gewoon sprake van overbelasting  waardoor er een grote onbalans ontstaat en de weegschaal vaak ineens doorslaat.

Er is te lang, te veel stress geweest. Je stress hormonen hebben schade aangericht in je lichaam. De  meest voorkomende klachten zijn slapeloosheid, prikkelbaar, concentratieproblemen, vermoeidheid, spijsverteringsklachten en hormonale klachten. Het kan zelfs zijn dat daardoor je cyclus tijdelijk stopt en je klachten krijgt die op de overgang lijken.

Burnout is een systeemziekte. Dat wil zeggen dat allerlei functies in het lichaam aangetast zijn. Er is onbalans op fysiek, psychisch en energetisch (ziels) niveau. Een Burnout wordt bij mij in de praktijk dan ook van verschillende kanten aangepakt.  Deze manier van werken is een holistische manier. Ik kijk en test het hele systeem.  We pakken zowel de fysiek als de psychische en energetische klachten aan.

We verminderen de stress, zorgen voor een beter slaappatroon, betere spijsvertering en een betere hormonale balans. Daarnaast kijken we naar de lessen van deze situatie en hoe je weer je eigen regie kunt voeren.  We balanceren dan het verleden, het heden en de toekomst.

Deze aanpak zorgt voor een snellere genezing, bewustwording, eigen regie en  minder restklachten.

Wil je verbetering van je stressklachten, meer energie en minder stress? Of heb je een vraag over jou Burnout?

Maak dan direct een afspraak via de oranje button rechtsonder. 

Ervaring met 

  • Burnout
  • PTSS
  • Traumaverwerking
Sad unhappy woman holding a paper cup of coffee at the remote desk and feels stress and burn out

“Ik ga zorgvuldig met jou persoonlijke gegevens om. De bovenstaande gegevens gebruik ik alleen om een afspraak met je in te plannen en contact met je op te nemen.”

Ga naar de inhoud