Pak je hooikoorts aan in 7 stappen.

Verminder je hooikoorts met deze 7 natuurgeneeskundige stappen

 

 

1  Reinig je lichaam

Drink reinigende thee en/of een detox thee. Eet zo vers en gezond mogelijk. Vermijd zoveel mogelijk suiker.

Start hier liefst een paar weken van tevoren mee.

 

2  Zorg voor een goede darmwerking.

Ongeveer 70% van je afweersysteem bevindt zich in je dikke darm. Op het moment dat je darmbariére niet optimaal werkt, kun je verergering krijgen van verschillende allergische reacties.  

Wat je zelf kunt doen is het vermijden van (een tijdlang) alle stoffen die je darmwand kunnen irriteren zoals gluten (dus brood, pasta en alles wat gemaakt is van met name tarwe), melk en melkproducten.

Als dit geen verschil maakt kan het ook liggen aan de planten van de nachtschadefamilie (tomaat, paprika, aubergine, rode pepers, aardappelen en gojibessen) en peulvruchten (vanwege de saponinen). Bij gojibessen is het aan te raden om deze een nacht te laten weken om darmiriitatie te voorkomen. 

Wat je kunt toevoegen om de werking van je darm te verbeteren zijn alle ui soorten en knoflook.  


3  Breng je overactieve immuunsysteem tot rust.

Goede vetzuren zijn belangrijk om je immuunsysteem tot rust te brengen. Neem daarom dagelijks een portie goede vetten zoals vette vis, visolie en wat ander goede oliën zoals (koude) olijfolie, walnootolie, lijnzaadolie en teunisbloemolie.


4  Verminder je stress

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met hooikoorts ergere symptomen ervaren als ze last hebben van stress. Zorg dus goed voor jezelf , neem je rust nemen en proberen zoveel mogelijk stressoren op te lossen.

Stress is zowiezo vaak de boosdoener voor veel lichamelijk onbalans


5  Histamine arm dieet

Volg een histamine beperkend dieet. Histamine in je lichaam zorgt voor de allergische reactie. Als je in de hooikoortsperiode zo weinig mogelijk producten eet die histamine bevatten zal de allergische reactie aanzienlijk minder zijn.

Klik hier om informatie over een histamine vrije dieet te downloaden


6  Quecertine

Quercetine  is een stofje dat werkt als een natuurlijk histamineremmer. Het zit in rode en paarse groenten en fruitsoorten, vooral in appels met schil, kappertjes, koolsoorten, bessen, druiven, sperziebonen, thee, (rode) ui en appel.

In bijenpollen zit ook veel quercetine. Je kunt deze gaan gebruiken door ze bv door je smoothie te doen. Wel langzaam opbouwen, vooral als je heel hooikoortsgevoelig bent.

Quecertine is ook als supplement verkrijgbaar.


7 Scuttelaria  

Scuttelaria is een kruid uit de chinese geneeskunde dat bekend staat om zijn “blussende“ werking op ontstekingen en allergische reacties. Een prima aanvulling op alle bovenstaande interventies.


Wil jij een persoonlijk advies om zo goed mogelijk de hooikoortsperiode in te gaan? 

Wil een aanpak op maat voor jou?

Maak dan een afspraak via de link rechtsonder.

 

 

Ga naar de inhoud